Nyírgyulaji Nyugdíjas Klub

Az egyesület neve: Nyírgyulaji Nyugdíjas Klub
Címe: 4311. Nyírgyulaj, Petőfi u. 90.
Elérhetősége: 42/ 713-737

Elnöke: Kiss Istvánné

Bemutatkozás

Településünkön időseink összefogása - mint civil szervezet - 1997. február 11-től datálható, ekkor alakult meg 42 tagga és azóta is működik a helyi nyugdíjasok önszerveződése a Nyugdíjas Klub.
A tagjainak jelenlegi létszáma jelenleg 61 fő, mely tagok sora egyre növekszik, összejöveteleiket rendszeresen, heti, kétheti alkalommal megtartják.
A Klub működését támogatja elsősorban a helyi Önkormányzat, valamint bevételi forrást jelent a klubtagok által befizetett tagdíj, ami havonta 100 Ft.


Önfeledt szórakozás az ezüst korban

A havonta kettő - négy alkalommal rendezett összejöveteleken a tagság szinte állandó és teljes létszámban jelen van, ahol megbeszélik a falu ügyes-bajos dolgait, az aktuális munkákat, segítik beteg tagjaikat, látogatják őket.
Nyugdíjas Klub évente több rendezvényt tart a tagság részére, névnapokat, a főbb ünnepeket ahol a klub tagjai amatőr szinten remek műsorral, pl. népdalokkal, operett dalokkal, tánccal, és egyéb színművekkel kedveskednek egymásnak és a meghívott vendégeknek.
2005. évben nagy meglepetésükre szolgált az iskolások által rendezett anyák napi műsor. Termékbemutatók évente több alkalommal kerülnek megrendezésre, de természetgyógyászati előadások is vannak.
Vendégeik között szerepetek már más települések nyugdíjas klubja és vezetői, megyei nyugdíjas szövetség elnöke, országgyűlési képviselők, helyből a polgármester, a jegyző és az egyházak lelkipásztorai.
A máriapócsi nyugdíjas klubbal folyamatos és jó kapcsolatot tartanak fent, viszont látogatásos alapon történik a kapcsolattartás.
Az összejövetelek több éven át a görög katolikus egyház régi iskola épületében tartották, manapság a helyi Közösségi Házban jönnek össze az egyesület tagjai.
Évente több kirándulást szerveznek az ország különböző helyeire, bel- és külföldön is, így pl.; Ukrajnában, Erdélyben, Szlovákiában, de a hazai tájainkon is szívesen kirándulnak, a Zemplénben, a Bükkben, Ópusztaszeren és különböző gyógyfürdő helyeken is.
Szívesen vesznek részt kulturális rendezvényeken is, így több alkalommal jártak már a Nyíregyházi, Debreceni és Mátészalkai színházakban.
Szabadidejük hasznos eltöltéséhez nagyon fontos a programok szervezése, az egymás közötti barátság, jó kapcsolat megőrzése, továbbá a község életébe való bekapcsolódás és a kulturális rendezvényeken való részvétel lételeme a civil szervezetnek.