A kedvezményezett neve: Nyírgyulaj Község Önkormányzata

A projekt címe: Kerékpárút fejlesztése Nyírgyulaj és Nyírbátor között

A szerződött támogatás összege: 420.987.202 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A projekt keretében Nyírgyulaj és Nyírbátor települések között kerékpárút kiépítése valósult meg a szükséges belterületi szakasz kialakításával a meglévő létesítményekhez való csatlakozás érdekében 6,337 km hosszúságban.

 

Az építés az alábbi utcákon valósult meg:

Nyírgyulaj, Bátori utca

Nyírgyulaj és Nyírbátor közötti külterületi szakasz

Nyírbátor, Gyulaji utca

 

A megvalósult kerékpárút az érintett terület kényelmes, biztonságos és közvetlen kerékpározhatóságának lehetőségét biztosítja.  A fejlesztés keretében javul a munkaerő mobilitása. Könnyebben és biztonságosabban elérhetővé válnak a települések külterületi részei, melyek vonatkozásában jelentős kerékpárforgalom jelentkezik idényjelleggel, a települések mezőgazdasági jellege miatt. Nyírgyulaj lakossága számára elérhetőbbé válik Nyírbátor települése által nyújtott közszolgáltatások, sportolási és kikapcsolódási lehetőségek illetve gazdasági lehetőségek. A projekt keretében megvalósult kerékpárút biztosítja a települések kerékpáros baráttá válását. Elősegíti a témakörben kitűzött célok elérését, mint a közlekedésbiztonság, környezetbarát fenntartható közlekedésformák arányának növelése, a térség komplett kerékpáros hálózatának létrejötte, turizmus fejlődése, környezetvédelem, zajterhelés csökkenése, lakosság egészségügyi állapotának javulása, mobilitás javulása.

 

 

 

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Nyírgyulaj Község Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

A projekt azonosító száma: TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00028

 

A projekt megvalósításának befejezése: 2021.02.28.


SAJTÓKÖZLEMÉNY